vrijdag 6 maart 2015

Stilzitten veroorzaakt risico's

Maar af en toe is het heerlijk om te relaxen...
Quinn Mattingly | An open invitation
Quinn Mattingly | An Open Invitation | Flickr


Over de risico's van stilzitten is veel te zeggen.

Over stilzitten en bewegen heb ik een artikel geschreven op de website infonu.nl. Dit is een informatieve site waar allerlei verschillende onderwerpen besproken en uitgelegd worden. 

In het artikel sta ik uitgebreid stil bij de noodzaak om meer te bewegen. De risico's en gevolgen van een inactieve leefstijl worden beschreven.

Onze samenleving is de laatste tientallen jaren sterk veranderd: we bewegen steeds minder en uren achtereen stilzitten is vaak heel gewoon geworden.
Jongeren en ouderen zijn een extra kwetsbare groep, omdat ze vaak afhankelijk zijn van de volwassenen om hen heen. Als volwassenen een actieve leefstijl hebben, dan vinden ze het eerder belangrijk dat anderen ook méér bewegen. In gezinnen met actieve ouders wordt vaker samen gewandeld of de fiets genomen voor een boodschap. Veel kinderen worden overal met de auto naar toe gebracht, ook als het om een kleine afstand gaat. Door samen de fiets te nemen of te lopen is veel winst te behalen. 



gymnast, beach, fitness, outdoor
Bron: pixabay.com | Gymnast, Beach, Ocean, Fitness, Outdoor


Voor ouderen met een beperking is het vaak moeilijk om te bewegen, maar er is méér mogelijk dan je denkt! In het artikel wordt ingegaan op het effect van voeding en beweging op het functioneren van het brein. Zelfs stevig kauwen helpt al om de bloedtoevoer naar de hersenen te bevorderen. 


In het artikel worden tips gegeven over maatregelen die je zelf kunt nemen om je leefstijl op een eenvoudige manier aan te passen. 


Het volledige artikel kun je hier lezen.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bestel je wearable of smart watch