woensdag 1 juli 2015

Fitbit Flex


De Fitbit Flex is een populaire activity tracker vanwege zijn mogelijkheden en betaalbare prijs (circa € 85 ). Deze tracker heeft geen poespas en is eenvoudig in alle opzichten. Hierdoor is het succes zo groot, want veel gebruikers hebben geen zin in ingewikkelde mogelijkheden waar ze uiteindelijk niets mee doen.






Fitbit Flex
Bron: http://www.fitbit.com/uk/flex

Design

De Fitbit Flex heeft een minimalistisch uiterlijk en oogt wat massief door zijn dikte. Het bandje is van kunststof en wordt in twee maten geleverd: small en large. Het bandje dat niet past lijkt daardoor
overbodig, maar omdat het bandje snel slijt en onbruikbaar wordt is het slim om het extra bandje toch te bewaren. De Fitbit wordt in 10 kleuren gemaakt, maar is meestal in 8 verschillende kleuren te verkrijgen.


Synchroniseren en opladen

De verzamelde gegevens worden met behulp van Bluetooth 4.0 naar je telefoon verzonden. Je kunt zowel via Android als met iOs synchroniseren. Als je over een oudere smartphone beschikt dan kun je via de bijgeleverde dongel gegevens naar je computer versturen. Opladen hoeft maar een keer per week te gebeuren door de Fitbit Flex uit de armband te halen en met USB aan te sluiten op je computer.


Mogelijkheden

Behalve het bijhouden van beweging kun je ook je slaap monitoren. De activity tracker gaat in de slaapmodus als je 5 tikjes op het display geeft. Behalve het registeren van de slaap, kun je de Flex ook gebruiken om gewekt te worden. Dit gebeurt door trillingen, zodat een eventuele partner niet wakker wordt. 
De Fitbit Flex kan ook voor fietsen en zwemmen gebruikt worden. Er zit geen hoogtemeter in de Flex, dus traplopen wordt niet geregistreerd. Als je te lang stilzit geeft de tracker een seintje, dit trilsignaal stopt als je opstaat en even loopt.





Display

Het display is minimaal vormgegeven door slechts 5 LED-lampjes die tonen hoever je van je doelstelling verwijdert bent. Je kunt geen andere gegevens aflezen, hiervoor moet je de app gebruiken. 


Applicatie

De applicatie is gebruikersvriendelijk en overzichtelijk en geschikt voor zowel iOS als Android. De app stuurt een push notificatie als je jouw doel (bijna) behaald hebt. Een minpunt is de koppeling met de voeding. De producten zijn niet op de Nederlandse producten afgestemd, waardoor veel voeding handmatig toegevoegd moet worden. 


Precisie

De Fitbit Flex geeft enkele procenten meer aan dan de daadwerkelijk gezette stappen. Deze afwijking is niet groot, waardoor het effect meevalt. 


Beoordeling

De Fitbit Flex is een betaalbare fitness tracker,met een aantal praktische mogelijkheden. Het design is wel strak, maar niet erg indrukwekkend te noemen. Het ontbreken van een LED schermpje is niet handig, omdat je een smartphone in de buurt moet houden om je prestaties te bekijken. De accuduur is een positief punt. Ook het signaal als je het dagelijkse doel bereikt hebt of wanneer je teveel stilzit is een pluspunt.

De Fitbit Flex krijgt als eindoordeel een 6,5   




Eisen:


Fitbit Flex



Betrouwbaar zijn in de registratieDe registratie is redelijk betrouwbaar.
Zoveel mogelijk verschillende activiteiten kunnen meten
De Fitbit kan meerdere activiteiten meten.
De accuduur moet enkele dagen zijn
De tracker bevat een accu die maximaal 7 dagen werkt. Opladen kan eenvoudig via de meegeleverde USB laadkabel.
Compatibele met een Samsung Galaxy S2
Nee, minimaal Bluetooth 4.0, via een dongel verbinding met computer mogelijk.
Een seintje geven als ik lang stilzit 
Ja 
Voeding op een makkelijke manier kunnen toevoegenToevoegen van voeding moet vaak handmatig gedaan worden.
Instelbare doelen met 
Je kunt dagelijkse doelen instellen en ontvangt een signaal als het doel bereikt is.
Er moet een schermpje opzitten 
Nee, alleen Led-lampjes.
Maximaal €150
€85
Een strak en vrouwelijk design heeft mijn voorkeur
De tracker heeft geen mooi design.  
Bijzonderheden/extra mogelijkheden

  • Waterdicht
  • Slaapanalyse
  • Wekkerfunctie
  • Koppelbaar aan Fitbit Scale
  • Dagelijkse doelstellingen zelf te definiĆ«ren
Eindoordeel 6,5




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bestel je wearable of smart watch